Oficjalne forum komunikatora Tlen.pl: Poczta w tlenie - Oficjalne forum komunikatora Tlen.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Poczta w tlenie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   swider8814 

  • Nowy Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja 21.12.2006
  • TlenID:swider8814
  • Miejscowość:Gliwice

Napisano 21 grudzień 2006 - 16:14

Witam!
Od 3 dni mam problem z pocztą w tlenie.
Najpierw wyskoczył mi kilka razy błąd z IE (coś że nie umie skryptów jakiś uruchomić, czy kontynuować, cy coś podobnego) i po restarcie tlena tak wygląda w nim poczta :(/>

http://images1.fotosik.pl/311/9b1a5c636f0b073b.jpg

Proszę o pomoc jak powrócić do dawnego wyglądu. [Tlen 6.00.1.8]

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   laybythesea 

  • Tlenofil
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 166
  • Rejestracja 27.02.2006

Napisano 21 grudzień 2006 - 19:39

A czy nie jest to spowodowane niestandardowymi ustawieniami poziomu bezpieczeństwa w IE - tak zgaduję trochę ale może o to chodzi...?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   igor 

  • Uzależniony Tleniarz
  • Grupa Admin
  • Postów 1714
  • Rejestracja 28.01.2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Szczecin

Napisano 21 grudzień 2006 - 20:08

Proszę wyczyścić cache przeglądarki ;)/> - to powinno pomoc.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   DarioB 

  • Czasami Dotlenia
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 16
  • Rejestracja 04.01.2005
  • TlenID:Lechista
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 29 grudzień 2006 - 13:03

Wyświetl postUżytkownik laybythesea dnia 21.12.2006, 19:39 napisał

A czy nie jest to spowodowane niestandardowymi ustawieniami poziomu bezpieczeństwa w IE - tak zgaduję trochę ale może o to chodzi...?

Cache - czyli całą zawartość offline? Czy o co innego biega?
Drugie pytanie - rozumiem, że chodzi o IE? Ja używam Firefoxa ale wydaje mi się, mam to usunąć z IE.
Jeśli tak to lekarstwo pomaga na dzień-dwa potem zonu wyskakują te denerwujace komuniakty przy zakładce poczty:

tlen_error_1.jpg, tlen_error_2.jpg, tlen_error_3.jpg

//Nat': Trochę za dużo było tych obrazków moim zdaniem, a więc przerobiłem je na linki do nich :)/>


#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rewolt 

  • Stały Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 51
  • Rejestracja 07.04.2006
  • TlenID:rewolt
  • Miejscowość:Siemianowice

Napisano 29 grudzień 2006 - 13:22

Kiedyś też miałem taki problem lecz ni z tego ni z owego po ok. tygodniu sam się rozwiązał.
Teraz już nie pamiętam co mogło go rozwiązać ale przypuszczam, że albo to przez instalacje nowego Tlena albo przez nowe aktualizacje IE pobrane przez SP2.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   1_error 

  • Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 276
  • Rejestracja 10.08.2004
  • TlenID:siekierezada1
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Brighton

Napisano 29 grudzień 2006 - 18:04

ta poczta w tlenie jest do bani...
mimo faktu ze ja nie mam problemow takich jak te wyzej opisane to jednak mnie denerwuja nastepujace rzeczy:
jesli otwieram zakladke z poczta raz pierwszy wtedy pojawia mi sie lista maili (i to jest bardzo okej bez zadnych bledow ani czegos podobnego). Jednak jesli wejde znowu w zakladke ludzi i po jakis 5 min znowu w zakladke poczty to ta mi sie otworzy na mailu ktory ostatnio przegladalem a nie znowu na tej liscie maili...Dlaczego???
Pozatym osobiscie dostaje duzo maili i dlaczego nie mozna wybrac sobie ilosci maili ktore sie pojawiaja??? jest standardowo 10 a fajnie by bylo jakby mozna bylo se wybrac np 20, 30, 40, 50.
Oczywiscie problemy w stylu nie mozliwosci zapisania adresu mailowego to juz nawet o tym nie wspominam....

Proponuje aby faktycznie tworcy tlena zajeli sie jego strona Mailowa bo ona jest rownie wazna jak strona komunikatoralna czy tez Tlenofonowa...
Ja nie mowie abyscie porzucili tego co wam przynosi kase (a tlenofon zapewne to robi i to dobrze) ale weźcie pod uwage fakt aby ulatwic korzystanie z poczty z pozycji komunikatora...

Licze ze ten post nie zostanie usuniety...

//Nat': Popraw błędy ortograficzne i interpunkcyjne, to nie usunę.

Użytkownik 1_error edytował ten post 29 grudzień 2006 - 19:08

Sygnaturka wykasowana przez administrację (pkt. VI. 6.1).

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DarioB 

  • Czasami Dotlenia
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 16
  • Rejestracja 04.01.2005
  • TlenID:Lechista
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 11 styczeń 2007 - 09:09

Witam,
mam problem z kolejny błędem. Jednakże nie wiem czy to ma coś wspólnego z komunikatorem czy z samą pocztą, gdyż ten sam objaw widzę jeśli loguję się przez WWW.
Przez IE i Firefoxa jest to samo.
Po kliknięciu "odśwież" raz pojawia się jedna wiadomość, raz kilka. Tak samo jak przeczytam daną wiadomość i wrócę do menu poczty.
Jak wchodzę do wiadomości to często wyskakuje komunikat "Błąd przy wyświetlaniu wiadomości" Jakieś sugestie?? Czy firewall może coś blokować?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych