Forum komunikatora Tlen.pl: Heroes V - Forum komunikatora Tlen.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Heroes V Zapraszam do dyskusji o tej grze

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Hellburn 

• Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 446
  • Rejestracja 09.01.2004
  • TlenID:hellburn
  • Miejscowość:Dawna Stolica

Napisano 05 maj 2004 - 21:23

Najpierw troche historii...
Heroes IV - to miała być gra roku 2003. Panowie z 3DO, oddziału New World Computing obiecywali złote góry. Ale końcowy efekt według większości graczy był marny. Mimo wszystko IMO gierka nawet dobra. 3DO zaczęło prace nad Heroes V i nawet powstało kilka grafik i szkiców, ale NWC ogłosiło bankructwo. Prawa do pracy nad Heroes V przejęła francuska firma Ubisoft; programisci zaczęli od początku.

Dla tych co chcą wiedzieć więcej : Jaskinia behemota - Nie tylko o H5 ale takze o pozostałych częściach (polecam WOG'A !!)

Jakie macie oczekiwania wobec nowej części "Herosów Magii i Miecza" ???

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marigdy 

• Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Sponsor Tlenowy
  • Postów 644
  • Rejestracja 13.01.2004
  • TlenID:marigdy
  • Miejscowość:W-wa:)--->Gdynia:(

Napisano 06 maj 2004 - 07:28

Użytkownik Hellburn dnia 5.05.2004 |22:23| napisał

Dla tych co chcą wiedzieć więcej : Jaskinia behemota - Nie tylko o H5 ale takze o pozostałych częściach (polecam WOG'A !!)

Szkoda ,że strona którą podałeś nie wyswietla się:(

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Cieniek 

• Tlenofil
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 160
  • Rejestracja 18.01.2004
  • TlenID:cieniekjr
  • Miejscowość:z brzucha matki

Napisano 06 maj 2004 - 07:53

Bo strony aktualnie nie ma. Ostatnia wersja w cache-u na googlach wygląda tak.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marigdy 

• Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Sponsor Tlenowy
  • Postów 644
  • Rejestracja 13.01.2004
  • TlenID:marigdy
  • Miejscowość:W-wa:)--->Gdynia:(

Napisano 06 maj 2004 - 07:57

Użytkownik Cieniek dnia 6.05.2004 |08:53| napisał

dzięki za wyjaśnienie :)

ten link działa :)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Sad 

• Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 296
  • Rejestracja 15.01.2004
  • TlenID:sadyst4
  • Miejscowość:z łona matki

Napisano 06 maj 2004 - 11:14

Ja _nie_stety nie gram w zadne gry. IMHO gry komputerowe to tylko efekt uboczny, w wypadku komputerow, ktore mialy sluzyc do czegos innego. ;)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   whazzup 

• Utleniony
  • Grupa SuperUżytkownik
  • Postów 3987
  • Rejestracja 09.01.2004
  • TlenID:scoroop27
  • Miejscowość:60-103

Napisano 06 maj 2004 - 12:35

ehhh Sad :] jak mozna nie grac w nic :P??
a co do hom&m5 to licze na cos duzo lepszego od 4 i mam nadzieje ze znowu tak jak w przypadku trojki bede siedzial nad ta gra do rana... ale ogolnie nic bym w sposobie rozgrywki nei zmienial bo tylko sie zepsuje :)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Hellburn 

• Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 446
  • Rejestracja 09.01.2004

Napisano 07 maj 2004 - 09:08

Ciekawe bedzie według mnie to że prawdopodobnie bedą nowe rodzaje zamków (jak podaje IJB) np. pomiędzy brzegami

EDIT:
btw poprzedni link chyba jush działa

Użytkownik Hellburn edytował ten post 07 maj 2004 - 09:10

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   peponcjusz 

• Tlenofil
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 67
  • Rejestracja 16.01.2004
  • TlenID:dupniety
  • Miejscowość:zza winkla ;-)

Napisano 08 maj 2004 - 09:13

ja bym z mila checia pograł w I oraz III H cos pieknego IV mnie bardzo zawiodla a po V to chyba juz nie nie oczekuje bo nawet mnei to nie interesi :)
GRA KTOS moze w MIR ? Legend OF the Mir : Evil's Illusion ? <_<

#9 _MEK_

• Grupa Gość

Napisano 08 maj 2004 - 13:09

witajcie

widze ze chlopaki najezdzaja na 4 a ja wlasnie uwazam ze to byla bardzo dobra seria nie wiem co wam sie w niej nie podoba 3 tak samo mi sie podobala poprostu troche inna konwencja ale za to wiecej mozliwosci minusem byl brak gradow ktory na dobra sprawe nie przeszkadza nie ma latania z jednostkami do zamku upgradowania ich mysle ze trzeba w 4 uczyc sie pewnych zeczy od nowa i to graczy zniechecalo wrecz nie sprobowali zagrac tak naprwade i poczuc prawdziwy klimat tej gry zreszta czesto tak robia jeszcze cos nie sprwdza widza ze jest cos innego i odrazu beeeee

co do 5 przyznam sie ze prezentowane na stronie http://heroes.cdprojekt.com/ pierwsze sceny z gry firm 3do podobaly mi sie taka swoista niezla grafika 3d z fajnym oswietleniem a potem ta wiadomosc ze teraz ubisoft robi 5 i to od nowa! no ale szkice z gry wygladaja ciekawie no nic trzeba tylko czekac moze ubisoft czyms nas zadziwi bo jak narazi robi raczej dobre gry innego gatunku

pozdrawiam MEK :)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   ferrum 

• Tlenofil
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 157
  • Rejestracja 10.01.2004
  • TlenID:ferrum
  • Miejscowość:Rybnik

Napisano 08 maj 2004 - 15:45

Moja przygoda z Heroes of Might & Magic skończyła się na wersji II, ale muszę przyznać, że całkiem fajna gra :P

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   chud.ini 

• Czasami Dotlenia
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja 11.02.2004
  • TlenID:chud-ini

Napisano 08 maj 2004 - 16:32

III była jest i będzie rulez :D.... no chyba że V przebije :P

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Hellburn 

• Doświadczony Tleniarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 446
  • Rejestracja 09.01.2004

Ikona posta  Napisano 08 maj 2004 - 18:28

Cytat

GRA KTOS moze w MIR ? Legend OF the Mir : Evil's Illusion ? <_<

:offtopic:

Cytat

widze ze chlopaki najezdzaja na 4 a ja wlasnie uwazam ze to byla bardzo dobra seria nie wiem co wam sie w niej nie podoba 3 tak samo mi sie podobala poprostu troche inna konwencja ale za to wiecej mozliwosci minusem byl brak gradow ktory na dobra sprawe nie przeszkadza nie ma latania z jednostkami do zamku upgradowania ich mysle ze trzeba w 4 uczyc sie pewnych zeczy od nowa i to graczy zniechecalo wrecz nie sprobowali zagrac tak naprwade i poczuc prawdziwy klimat tej gry zreszta czesto tak robia jeszcze cos nie sprwdza widza ze jest cos innego i odrazu beeeee

No z tego co słyszałem/czytałem to większosc powiedziała że kicha. Ja jednak sądzę że nawet 4 ma swój klimat.

Cytat

[...]potem ta wiadomosc ze teraz ubisoft robi 5 i to od nowa! no ale szkice z gry wygladaja ciekawie no nic trzeba tylko czekac moze ubisoft czyms nas zadziwi bo jak narazi robi raczej dobre gry innego gatunku

Mowa. Te szkice (moze troche "mangowe") mi sie podobają i to masakrycznie. Szczególnie ten "niby" pies (prawdopodobnie "Hell Hound") :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   kingtlen 

• Tlenofil
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 183
  • Rejestracja 11.07.2004
  • TlenID:kingtlen
  • Miejscowość:wielkopolska

Napisano 15 wrzesień 2004 - 15:41

nie wiedziałem ze ktos załozył na tym forum taki temat widocznie go przegapiłem. juz dawno nie grałem w HOMM i wogule nie gram w gry ale zrobiłem wyjątek dla HOMM III gra zrobiła na mnie olbrzymie wrazenie. z chęcią pograłbym z kims gra jest rewelacyjna. zgadzam sie z poprzednikami HOMM IV zawiodło mnie miałem kiedys ale niestety to nie to co HOMM III :rolleyes:

Cytat

Heroes 3,5: The Wake of Gods
Przygotowywany od pewnego czasu nieoficjalny dodatek do Heroes III został niedawno opublikowany. The Wake of Gods wprowadza wiele ciekawych elementów do gry, m.in. trzeci upgrade, możliwość burzenia miast, miasta o nieokreślonym typie, możliwość migracji miast (zmiany typu), nowe jednostki (np. duchy), nowe artefakty, system skryptów (podobny zapewne do tego, który zobaczymy w Heroes IV) i wiele innych modyfikacji. Strona poświęcona temu dodatkowi jest hostowana na Celestial Heavens Unleashed pod tym adresem: http://www.strategyplanet.com/homm/wog.

żródło

Użytkownik kingtlen edytował ten post 15 wrzesień 2004 - 15:55

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   rincewind 

• /dev/null
  • Grupa Wtyczkopisarz
  • Postów 1746
  • Rejestracja 30.06.2004

Ikona posta  Napisano 15 wrzesień 2004 - 16:18

HoMaM IV było od III lepsze tylko w tym że bohaterowie mogli walczyć, chociaż bohater na 20poziomie gromił niezłe armie, co mocno, za mocno ułatwiało gre, a gra nie jest po to żeby ją przejść w pare dni, klasyka taka jak Fallout :cool: mmmm, miodzio dla miłośnika tego typu gier :-) długa z ciekawą tematyką i najważniejsze z KLIMATEM, którego brakuje w większości teraźniejszych gier, bo wszędzie robi się komercha :/

Strona 1 z 1